Dyttblogg

Vinner av nomineringen i Høstens Store Aktivitetskampanje 2018

Under Høstens Store Aktivitetskampanje 2018 kom det inn flere fantastiske nominasjoner med inspirerende historier om hvordan kolleger og venner har motivert og inspirert hverandre til en morsommere og mer aktiv hverdag. Flere av deltakerne har også gjort store livsstilsendringer (gått ned i vekt, fått familien i aktivitet, fått en sunnere livsstil). Blant alle nominasjonene var det en som skilte seg ekstra ut og det var nominasjonen om Inger Cecilie Laake fra avdelingen "Norsk Akkreditering".

Hennes Kollega Bente Skjetne som sendte inn nominasjonen beskriver Inger Cecilie som en aktiv og blid sjef som er opptatt av å holde seg i form. Hun liker også at andre holder seg i form og ville bruke Dytt.no til å involvere flest mulig. I Norsk Akkreditering reiser de ansatte ut til virksomheter og sitter i lange møter, eller har administrative oppgaver knyttet til dette. For å kunne møte en slik arbeidshverdag, samt være opplagt og holde seg i form også på fritiden, så legger Inger Cecilie til rette for at de skal kunne oppnå dette. Hun går foran som et godt eksempel. 

Det ble nå lett å oppfordre til fysisk aktivitet!
«Da vi så informasjon om Dytt.no-kampanjen så tenkte vi at dette er noe som alle kan være med på, og som vil gi oss litt ekstra motivasjon til å være i aktivitet. Når vi samtidig delte inn i 3 lag så ble konkurranseinstinktene vekket også. Det har vært både morsomt og ikke minst gitt innsikt å følge med på appen. 10 000 skritt er faktisk ganske mye! For å få et gjennomsnitt som er mer enn dette så er det nødvendig å gå når man kan. 

Mange av våre medarbeidere reiser mye i jobben. Det er en ekstrabelastning som jeg tror oppleves større enn nødvendig dersom man er i litt dårlig fysisk form. Vi har lenge hatt en praksis der vi betaler treningsavgiften for de ansatte som ønsker det. Samtidig så ser vi at ikke alle har lyst til å TRENE. Det er her denne kampanjen kom inn som et flott tillegg – nå ble det lett å oppfordre til fysisk aktivitet uten at man nødvendigvis skulle svette i en treningssal.» – Inger Cecilie Laake  

Slik nådde de målet
Daglig forteller Bente at de snakket om kampanjen. De fortalte regelmessige historier fra turer de hadde vært på og det ble også invitert til toppturer ukentlig. Mange begynte å gå til og fra jobb, eller tok en ekstra tur til og fra bussen. Veldig mange sto og jobbet ved PC’en og flere tok trappen i steden for heis/rulletrapp. Ettersom at de ansatte reiser mye var det flere som vandret rundt på flyplasser for å samle skritt. 

«Jeg synes dette var veldig moro og håper vi kan delta en annen gang også. Jeg fikk til og med min mann med på flere av mine skrittsankingsturer. Det er mye bedre å drive forebyggende enn å skulle reparere i ettertid. Det bidro i tillegg til at vi ble bedre kjent og at det ble enda mer sosialt moro på arbeidsplassen.» – Bente Skjetne