Dyttblogg

- «Eg går ikkje så fort, men nyter å gå.»

Bengt Bjørnset er en av de som har et imponerende høyt skrittgjennomsnitt, selv få dager inn i kampanjen «Nyttårsmarsjen 2019»! Vi i Dytt tok en prat med Bengt for å høre hva hemmeligheten er for å oppnå så mange skritt hver dag.

Bengt er 56 år og jobber i hjemmesykepleien som sykepleier og har tidligere deltatt i lignende aktivitetskampanjer. Laget hans «Bønesbengt og Bertene» kom på andreplass et år, med 7000 minutter aktivitet i gjennomsnitt i løpet av en måned. Året etterpå kom de 3 plass. 

Vi spurte ham hvorfor han er med på Dytt.
- Ble med fordi eg liker sånne konkurranser og eg er i mykje meir aktivitet da. Gir meg motivasjon.
Hvorfor ligger du så høyt oppe på topplistene?
- Eg følger med på topplistene og prøver å være i ekstra mykje aktivitet om eg må. I går kveld gikk eg på ski i 1 time ekstra.
Hva gjør du for å være mer aktiv i hverdagen?
- Eg elsker lange gåturer og er en del i fjellet, Stølsheimen. Gir meg glede og få være i naturen i nesten uansett vær. På lange turer har eg med meg primusen og god drikke, så ekstra belønning er viktig. Eg går ikkje så fort, men nyter å gå.
Hva får du igjen for å være aktiv?
- Får bedre kondisjon og prøver å gå ned i vekt, samtidig som eg er i ca 100 timer meir i aktivitet enn vanlig. Gått ned 4-5 kilo, men eg liker å kose meg når eg har fri. Så det tar nok si tid å nå f,eks 70 kilo. Nådde 74 kg i 2016 med 150 timer i aktivitet uten redusering av mat, gikk rett opp igjen etterpå, da det blei sofa next. Men aktiviteten tok seg litt opp igjen etter en stund uten at eg gikk ned igjen.

Vi ønsker Bengt lykke til videre!
Kjenner du noen vi burde tatt en prat med? Tips oss gjerne på info@dytt.no.
Selv om Bengt ligger høyt oppe på topplisten er det ingen grunn til bekymring. Det handler ikke om å komme først i mål, men å holde et aktivitetsnivå tilsvarende 10 000 skritt om dagen gjennom hele kampanjen, da vil du og ditt lag sitte igjen med mange helsegevinster og være med i trekning av premier!