Dyttblogg

Vinner av nomineringen i Den Store Nyttårsmarsjen 2017

Under Den Store Nyttårsmarsjen 2017 kom det inn flere fantastiske nominasjoner med inspirerende historier om hvordan kolleger og venner har motivert og inspirert andre til en morsommere og mer aktiv hverdag. Flere av deltakerne har også gjort store livsstilsforandringer (gått ned i vekt, sluttet å røyke, fått en sunnere livsstil). Blant alle nominasjonene var det en som skilte seg ekstra ut og det var historien om Stein Ove Jordal fra laget "Betterbodies".

Utdrag fra nominasjonen:

...Samboeren min fikk blokket 3 blodårer til hjertet før jul, hvorav èn var 99% blokkert. Han ytret ønske om å komme i mer aktivitet for å bedre helsen. Som en konsekvens fikk han skritteller og deltagelse i nyttårsmarsjen som julegave. Dette er noe som virkelig har engasjert og inspirert og pr 11/03 har han et skrittsnitt på 19 982! og har passert mål for flere dager siden. Han har gått turer uansett vær, og dytt-marsjen har vært en stor motivator. I tillegg er han blitt en kløpper på androidtlf! :)...

La deg inspirere av hans historie 

Jeg var i utgangspunktet klar for å komme i gang med mer aktivitet før jeg ble påmeldt til denne kampanjen, så dette kunne ikke ha passet bedre. Den største motivasjonen var kanskje at dette ville gi meg og min kjære en anledning til å få fine turer sammen samtidig som det ville bety økt helsegevinst. 

Jeg har funnet ut at jeg faktisk beveger meg en hel del gjennom arbeidsdagen, og kom gjerne over 10.000 skritt pr dag bare med det. Men jeg følte at det var behov for å være mer aktiv på ettermiddagstid. Det ble derfor gjerne en tur i nærområdet, i skogen eller til fjells der jeg noen ganger gikk rolig, men de aller fleste hadde intensive økter. Øktene ble avsluttet med bevegelsestrening eller yoga for å tøye ut og opprettholde leddutslag. Jeg fulgte også kampanjens utfordringer og fikk notert både tid stående ved pulten og økt inntak av frukt og grønt samt ingen skjermtid før leggetid.

Har blitt mange fine turer

Helsegevinsten har vært stor. Jeg begynte egentlig litt i forkant av kampanjen med «oppvarming». Da var ikke tilstanden særlig god. Men den er blitt betydelig bedre, noe som merkes både på pust og kapasitet. Det å ha tatt fatt i egen helse gir automatisk også en humørgevinst. Det er inspirerende å kjenne at kroppen responderer på økt aktivitet, og fremgangen har kommet veldig fort ettersom jeg startet nesten på null.

Jeg har hatt mye mer fokus enn vanlig på fysisk aktivitet og egen helse, og det har blitt mange fine turer. I tillegg har det vært interessant å følge med på dytt statistikkene for å se hvordan jeg/vi lå an i forhold til andre deltakere, og hvor stor uttelling de forskjellige aktivitetene ga. Opplegget har vært inspirerende, og kan absolutt anbefales til andre uansett form og alder.

Jeg må prøve å få lokket med samboeren til å fortsette å gå tur, nå da vi er kommet så godt i gang, men jeg vil også fortsette med intensive økter på egenhånd.