Dyttblogg

Energibombe på Tyssedal!

Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum ligg i Tyssedal omgitt av høye fjell og lite sollys på vinteren. Personalansvarlig tok initiativ til Nyttårsmarsjen for å få opp energinivået på de ansatte. Som bedrift gikk de i mål i New York noen dager før fristen.  

Under Nyttårsmarsjen 2018 kom det inn hele 225 nominasjoner av fantastiske Dyttere som alle fortjener en ekstra klapp på skulderen! Dytt-komiteen lot seg imponere av Frode Olsen som har gått fra sofakroken til kveldstur i løpet av turen til New York. 

Utdrag fra nominasjonen:
«Fordi han har lagt om livsstilen sin fullstendig. Fra å være særs inaktiv i hele sin voksne tid, har han tatt nyttårsmarsjen på alvor og går lange turer hver kveld»

Gro sier det har vært skikkelig god stemning på museet - Vi er alle veldig stolte av at Frode vann. 

Han har virkelig tatt utfordringen med dytt.no på alvor, og har lagt om vanene sine fullstendig; fra skinke til banan på skiva, fra Grandiosa til laksemiddager, og går lange kveldsturer hver eneste kveld. Frode er en tvers gjennom lojal, snill og god mann, med lun humor som fortjener en oppmerksomhet. Vi delte oss inn i jente- og guttelag, og har hatt det veldig kjekt med å utfordre og oppmuntre hverandre. Ikke minst har det vært mye humor kring konkurransen. 

Ansatte i Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum foran den gamle freda kraftstasjonen i Tyssedal - Tysso I. 

Økt energinivå er en av de heldige bivirkningene ved økt fysisk aktivitet. Faktisk viser forskning at ​​​​fysisk aktivitet fremmer helse, gir overskudd og er et viktig og veldokumentert virkemiddel i forebygging og behandling av over 30 ulike diagnoser og tilstander. Frode endte på et snitt på 10 031.
 

Frode har opplevd konkurransen veldig positivt, og det har hjulpet han til å beholde motivasjonen til aktivitet igjennom vinteren. 

«Den største motivatoren har vært å konkurrere mot kolleger og ikke minst helsegevinsten som følger med. Stemningen i laget har vært på topp, og etter dette sier han at han definitivt vil fortsette å holde seg i aktivitet.» sier Frode og oppfordrer alle til å gi seg selv et Dytt, og bare gjennomføre det.»

«Vi vil absolutt anbefale andre å delta. Det er med på å skape god stemning blant kolleger, og det gir oss en ekstra dytt til å være i aktivitet, som igjen gir uka energi og livsglede» avslutter kollega Gro.»

Kilde: Helsedirektoratet