Skap samhold og glede med aktivitet i vinter!

Med en Dyttkampanje får arbeidsplassen noe felles å samles rundt som skaper engasjement og glede på en enkel måte. Nå har vi plukket ut de 11 beste bonusoppdragene med akkurat dette formålet, som kan utføres både hjemme og på jobben, alene eller i grupper, nesten helt uten at det krever tid eller utstyr.
1. Ta opp igjen en lagsport du ikke har gjort på lenge. Fotball, håndball, volleyball, hockey eller en annen lagsport du pleide å like. Du kan også starte i det små. Få med deg familien eller noen venner til å slå innsidepasninger på den lokale banen. Før du vet ordet av det har du fått touch som Cruyff!
2. Meld deg som frivillig. Når ting føles håpløst i verden, kan det hjelpe å bidra i den lokale frivilligheten. Å flytte oppmerksomheten bort fra oss selv kan føles befriende og redusere negative tanker. Å gi til andre aktiverer områder i hjernen for lykke, belønning og velvære, og er viktig for å gi en følelse av mening og bidrag til samfunnet.
3. Lær deg et nytt instrument. Det er fort gjort å holde seg til det man kan, og ikke prøve å lære noe helt nytt som voksen. Læring endrer hjernen og holder den ung. Hver gang du lærer noe nytt, dannes det nye koblinger i hjernen som gjør at du kan bryte vaner og mønstre.
4. Hør på en lærerik podcast om et tema du ikke kan så mye om. Få dobbel effekt med en «walk & learn» og ha propp i øret mens du går en tur!
5. Walk and talk. Inviter til et gående møte så får dere også i gang hjernen. Forskning viser at en 30 minutters gåtur kan gjøre deg opptil 70 % mer kreativ den påfølgende timen .
6. Inviter en venn eller kollega til en gåtur. Å holde kroppen i aktivitet i hverdagen er ikke bare viktig for vår fysiske helse, men for vår livskvalitet generelt. Trening utløser endorfiner som kan bidra til større mentalt overskudd, mindre stress, bedre hukommelse og dypere søvn.
7. Spis lunsj med en kollega du ikke pleier å spise lunsj med. Å pleie sosiale relasjoner er viktig for din psykiske helse, uansett alder. Forskning viser at de som opplever å ha god sosial støtte og høre til et fellesskap har bedre helse og er bedre rustet til å takle vanskelige perioder i livet.
8. Gi et kompliment til en venn eller kollega. Gjør noen andres dag ekstra bra!
9. Ta et isbad. Bonusoppdraget som har økt mest i popularitet de siste vintrene. Kombiner med tips nr 10 og feire den finske nasjonaldagen 6.desember med sauna!
10. Feire en ekstra merkedag. Marker en ny høytid, FN -dag, en nasjonaldag eller helt enkelt navnedag for å få inn en ekstra festdag i året. Hva med en kinesisk nyttårsfeiring i januar?
11. Tenn et bål. Selve urdefinisjonen på menneskelig tilhørighet! Inviter med kolleger, venner eller familie på en tur ut i det fri, og samles rundt leirbålet!

Vil du vite mer om våre bonusoppdrag legg igjen kontaktopplysningene under. Vil vil også gjerne høre deres forslag til egne bonusoppdrag! Les mer om våre løsninger her.

Vi kontakter deg

Legg igjen din kontaktinformasjon, så tar en av våre medarbeidere kontakt med deg.

Skjemaet kunne ikke lastes inn korrekt! Ta kontakt med info@dytt.no i stedet.