Opptur - sterk kropp og sterkt sinn

Vi gjentar fjorårets suksess og inviterer til en ny aktivitetskampanje sammen med Verdensdagen for psykisk helse! Årets tema er Livet under og etter en pandemi og skal belyse hvor verdifulle vi er for hverandre for å forebygge utenforskap og ensomhet. I 30 dager setter vi fokus på økt aktivitet, samhold og en rekke temaer som styrker din egen og andres psykiske helse.

Fysisk aktivitet bedrer humøret, gir energi og reduserer stress. Med dette på plass blir det også lettere å ta neste steg for å bedre din egen og andres psykiske helse. I kampanjen kan du derfor registrere fysisk aktivitet, men også en rekke aktiviteter utviklet av Verdensdagen for psykisk helse som vil gi ekstra mental helsegevinst.

Opptur

  • Rute: 6 fjelltopper
  • Start når dere vil!
  • Varer i 30 dager
  • Personlig side på dytt.no med flere motiverende funksjoner

199:-

per deltaker eks. mva. Bestill

Gå, tren eller gjør noe for andre

Synes du det er vanskelig å være så aktiv som du burde? Målet i denne kampanjen er å samle 10 000 skritt for kropp og sinn. Du behøver ikke gå alle disse skrittene. Du kan også få skritt for å utføre oppgaver utviklet av Verdensdagen for psykisk helse som styrker sinnet ekstra, eller du kan regne om andre treningsaktiviteter. Når du 10 000 om dagen har du gjort en god innsats for din egen og andres mentale helse.

Gå dere sterke sammen

Sammen blir det lettere å nå målene, og derfor er dette en lagkampanje. Dann lag på 2-8 personer som samlet skal bestige 6 kjente norske fjell. For større arbeidsplasser kan dere danne flere lag, men fortsatt sammenligne dere med hverandre i topplister på organisasjonsnivå. De individuelle resultatene vil kun være synlig for lagmedlemmene dine.

Følg fremgangen

Målet for kampanjen er å bestige 6 kjente fjelltopper i landet som lag. For å klare dette må dere registrere i snitt 10 000 «skritt» om dagen. Dere ser fremgangen i et virtuelt kart inne på dytt.no eller Dytt-appen og vil få opp spennende informasjon underveis.

Styrk sinnet

Hver uke vil ha et eget tema med tilhørende oppgaver som bidrar positivt til å styrke din egen og andres psykiske helse.

Hovedtemaet for årets markering er Livet under og etter pandemien. Temaet skal belyse hvor viktige vi mennesker er for hverandre for å forebygge ensomhet og utenforskap. Oppfordringen i år er å følge opp.

Som et verktøy har Verdensdagen for Psykisk helse utviklet oppgaver som passer spesielt godt for arbeidsplasser til dette formålet. De ulike temaene er:

Knytte bånd

Være aktiv

Være oppmerksom

Fortsett å lære

Gi til andre

Spis godt og ha gode søvnvaner

Så enkelt blir dere med

1

Dann lag på arbeidsplassen

2

Gjør en felles påmelding for hele arbeidsplassen

3

Opprett/logg inn med din bruker og skriv inn startkoden dere får i bekreftelsesmailen

4

Start å gå!


Pris: 199 kr

eks mva per deltaker

Meld dere på

Bli med og marker Verdensdagen for psykisk helse

Alle har en psykisk helse!

Hver enkelt av oss har en psykisk helse, og den må vi være bevisste på å ivareta. Å ikke ivareta sin psykiske helse kan gi vansker med å finne en trygg forankring i livet. Ved å bli å bevisst viktigheten av å styrke den psykiske helsen er man bedre rustet til å møte livets utfordringer.

Halvparten vil oppleve alvorlige psykiske problemer i løpet av livet. Mange er berørte som pårørende til personer som opplever psykiske problemer. Nettopp fordi det angår så mange, er det viktig å være klar over hva vi kan gjøre i hverdagen for å bygge motstandskraft, men også hvilke verktøy vi har for å møte psykiske utfordringer

Den psykiske helsen kan trenes på lik linje som den fysiske. Fysisk aktivitet fremmer helse, bedrer humøret, gir energi, og reduserer stress. Fysisk aktivitet kan forebygge enkelte psykiske plager og kan i mange tilfeller brukes i behandling sammen med andre behandlingsmetoder.

Sammen med Verdensdagen for psykisk helse inviterer vi alle organisasjoner i Norge med på en 30 dagers virtuell vandring som skal styrke den psykiske helsen. Spør mer er årets tema - Alle har behov for å bli sett. Det å bli sett gir en følelse av å høre til og være viktig. Tilhørighet er grunnleggende for god psykisk helse. På jobben, i nabolaget, mellom venner, familie eller til og med tilfeldige medpassasjerer.

Vi skal følge opp fordi:

  • Det gjør oss sterkere i møte med livets opp- og nedturer
  • Sosial støtte er forebyggende, og øker sjansen for å søke om hjelp
  • Alle har en psykisk helse

Å følge opp betyr å:

  • Være oppmerksom
  • Være til stede
  • Ta ansvar – Følge opp!

Hva kan vi gjøre som privatperson:

  1. Knytte bånd
  2. Være aktiv
  3. Være oppmerksom
  4. Fortsett å lære
  5. Gi til andre
  6. Spis godt og ha gode søvnvaner

Hva kan vi gjøre på arbeidsplassen:

Hils

Ros

Prat sammen

Feire suksesser

Se den du prater med

Tør å utfordre

I kampanjen vi dere få ukentlige oppgaver, tips og råd for hvordan dere kan påvirke egen og andres psykiske helse på en positiv måte.