SKRITTELLING INSPIRERTE TIL STAFETTDEBUT
Advokat Jan Bangen så seg nok heller sittende på en uteservering med en kald halvliter, mens han beskuet Holmenkollstafettens løpere på en trygg distanse, enn å selv delta. Men så var han plutselig her; i svarte løpetights og med raske joggesko, småløpende inn på den 350 meter lange flate 12. etappen for arbeidsgiveren sin, Norges Bondelag.
Det er ikke bare Bangen dette er nytt for. Det er første gang på årevis Bondelaget stiller eget lag på den populære stafetten. Mye av grunnen til det, tror Mona Bingen og Tom Hannigan i Norges Bondelag at skyldes aktivitetskonkurransen til Dytt. De to har vært ansvarlige for gjennomføringen, hvor nesten 70 % av medarbeiderne har konkurrert om å registrere 10.000 skritt om dagen.
- Vi så at folk tok trappa istedenfor heisen, og hoppet av bussen et stopp eller to før de er framme,for å registere mest mulig skritt, forteller de.
Norges Bondelag satt sitt særpreg på trimkampanjen med et opplegg rundt deres egen advokat Jan Bangen. Både til underholdning for de andre på jobben, men også for å vise at hvem som helst kan ha godt av å komme seg ut og gå. - Vi startet liksom på bånn hvor vi plukket opp Bangen på en brun pub, og jobba oss oppover, smiler Mona Bingen. Sammen var de på toppen av Oslo Plaza, og Munchmuseet, og også ute i naturen på Grefsenkollen. For å nevne noen. Hver fredag gjennom skrittkampanjen fikk de ansatte se egenproduserte videoer hvor Bingen&Bangen var på tur.
.
Kollega Tom Hannigan tror også aktivitetskonkurransen er direkte årsak til at så mange ble med på Holmenkollstafetten. - I år var første gang uten at vi måtte hanke inn familie og venner, eller at noen måtte løpe to etapper, sier han. - Vi hadde til og med folk klare på reservebenken, det var utrolig enkelt i år.. - Dytt var det ekstra dyttet vi trengte, legger Mona Bingen til.
Ansatte over hele landet har vært med, og Mona Bingen trekker frem hvordan det har virket positivt for samholdet på tvers av organisasjonen.
- Jeg vil si at jeg har merket en samholdsendring, sier hun. Og peker på at det har fungert veldig inkluderende for en arbeidsplass med et høyt aldersgjennomsnitt.
- Mange er i 60 årene, og ikke alltid like lett å få med alltid på digitale ting, men Dytt-kampanjen fungerte veldig bra, både på tvers av alder og geografi, sier Bingen.
Folk tok trappa istedenfor heisen, og hoppet av bussen et stopp eller to før de er framme,for å registere mest mulig skritt"
Mona Bingen og Tom Hannigan
Norges Bondelag