249;- per deltaker
eks. mva.

Kan bærekraftige transportvaner løse to utfordringer?

Kombinert klima- og aktivitetskampanje

Start når dere vil / 32 dager

En liten endring i transportvaner kan gi store gevinster for både klima og helsen vår. Om du går eller sykler til jobben, treningen, barnehagen, butikken eller andre små ærend gir du et verdifullt bidrag til at vi får renere luft, og blir sprekere på veien. Sett i gang en kombinert klima- og aktivitetskampanje med din arbeidsplass eller venner og start når dere vil! Meld dere på her

Bra for deg - Bra for miljøet

Vi er mange som ønsker å bidra til at jorda skal ha det bra, men som ikke vet helt hvor vi skal starte. Det trenger heldigvis ikke å være så vanskelig. Bruken av personbil er en av de største kildene til utslipp påvirket av privatpersoner. 1 av 4 bilturer er under 3 km, og lar du bilen stå noen av disse turene gir du et viktig bidrag til friskere luft i ditt nærmiljø. Enten du henter i barnehagen til fots, sykler til jobben, eller tar elsykkelen ned til togstasjonen.

Endringer i transportvaner er også en av hovedårsakene til at vi beveger oss for lite. Erstattes bilturer med transport for egen energi vil vi automatisk øke aktivitetsnivået og være godt på vei mot aktivitetsmålet på 30 minutter om dagen. Det vil gi deg en rekke helseeffekter.

Slik fungerer kampanjen

Få med deg så mange kolleger eller venner som mulig. Sammen motivere dere hverandre til mer aktivitet og nye bærekraftige transportvaner. Hver deltaker får tilgang til en personlig side på dytt.no og i dytt-appen hvor man registrerer bilfrie turer, aktiviteter og heier hverandre frem mot mål.

Hovedmålet i kampanjen er at hver deltaker skal gjennomføre minimum 30 reiser hvor du bruker egen energi som framkomstmiddel.

Økt aktivitetsnivå er en naturlig konsekvens av mindre bilkjøring, og all aktivitet du gjør i kampanjeperioden kan registreres. Målet er å nå 10 000 skritt per dag.

Slik registrerer du bilfrie reiser

Alle reiser som foretas uten bruk av personbil, og inneholder minimum 500 meter gange, sykkel eller annen transport hvor du bruker egen energi gir 1 poeng per reise.

Turer som kan registreres er:

 • Til og fra jobb
 • Til og fra butikken
 • Henting/levering av barn
 • Til og fra fritidsaktivitet
 • Til og fra besøk
 • Til og fra kollektivtransport

Slik registrerer du aktivitet

 • Skritt og hverdagsaktivitet fanges automatisk opp ved bruk av appen. Du kan laste ned dytt appen i Appstore og Google Play. All aktivitet du har koblet til Apple Helse vil automatisk gå inn på dytt-appen.
 • Gjør du andre aktiviteter kan du enkelt registrere det i aktivitetstabellen via appen eller på dytt.no. Eksempel: 30 minutter med sykling gir 5100 skritt.
 • Dytt har også direkte integrasjon med Fitbit, Polar og Garmin som leser av skrittene dine her.
 
Last ned Dytt-appen:
Dytt-appen
Kompatibel med:
Fitbit, Polar & Garmin
 

Slik kommer dere i gang

 1. Gjør en felles påmelding for din arbeidsplass eller vennegjeng og motta starkode på mail.
 2. Last ned dytt-appen, opprett profil og skriv inn startkoden eller skriv inn startkoden på dytt.no og opprett profil.
 3. Start å gå, sykle eller registrer den aktiviteten som passer deg best!
Meld dere på! App views
 

Vanlige spørsmål:

Du kan laste ned Dytt Pro-appen i Appstore eller Googleplay. Den fungerer på iPhone (5s og nyere) og på de fleste Android-telefoner.

Ja, du kan benytte den måleren du selv ønsker, så lenge den viser skritt. Dytt har integrert tjenesten med Fitbit, Polar og Garmin. Har du en annen måler må man registrere aktiviteten manuelt i appen.

Alt måles i skritt under kampanjen, og summen av alt du gjør i løpet av dagen skal overstige 10 000 skritt per dag. Klarer du dette har du vært dobbelt så aktiv som en gjennomsnittlig nordmann.

Sí, självklart, natürlich, kyllä! Dytt er tilgjengelig på alle skandinaviske språk, tysk, engelsk, spansk og finsk.

Ja, dere kan starte en egen kampanje og tilpasse datoen som dere ønsker. Det finnes også muligheter for å skreddersy sin egen løsning. Les mer om dette her..

Ja, du kan delta både alene, sammen med kolleger, familiemedlemmer og venner. Valget er ditt. Det blir det ekstra motiverende når flere blir med.

En økning i aktivitetsnivået er en vidunderkur for nesten alt. Du forbrenner flere kalorier, du blir smartere, det er sunt for hjertet og gir en rekke andre helsefordeler. Helsedirektoratet anbefaler minimum 150 minutter med fysisk aktivitet per uke med moderat tempo. Moderat tempo vil si en gåtur hvor du holder et ok tempo, på ca 4-5 km per time.

Selvsagt! Da gir du allerede et verdifullt bidrag, og kan inspirere andre på din arbeidsplass til hvordan de kan endre vaner.

Meld dere på!

Meld på antall deltakere nå, blir dere flere så er det bare å gjøre en etterpåmelding. Vi hjelper dere!

Pris 249 kr

per deltaker eks. mva. Meld dere på!

Trenger du litt hjelp til å engasjere dine kolleger eller leder?

Vi kontakter deg